تفاوت پاسپورت و ویزا

تفاوت پاسپورت و ویزا چیست؟ شاید بسیاری از افراد اطلاعات دقیقی در مورد تعریف پاسپورت و ویزا نداشته باشند یا تفاوت آن ها را ندانند. در این مقاله به توضیح و تعریف این کلمات می پردازیم و شبهات شما را با جزئیات برطرف می کنیم.

پاسپورت چیست؟

گذرنامه یک سند یا بهتر است بگوییم یک کارت شناسایی بین المللی است که دولت ها برای شهروندانی که قصد سفر به خارج از کشور را دارند صادر می کنند. به عبارت دیگر پاسپورت مجوز خروج از کشور است. در واقع اولین قدم برای خروج از کشور داشتن پاسپورت است. پاسپورت یک سند بسیار معتبر و مهم است. در واقع مانند کارت ملی ما است که باید همراه شما باشد. برای دریافت پاسپورت و ویزا حتما لازم است که ترجمه رسمی شناسنامه به انگلیسی و ترجمه رسمی کارت ملی به انگلیسی را در مدارک خود داشته باشید.
وقتی به کشور دیگری سفر می کنید، داشتن پاسپورت به کشور مقصد ثابت می کند که شما مسافر هستید و اصل و ملیت شما متعلق به کشور دیگری است. گذرنامه سند معتبری است که توسط همه کشورها به رسمیت شناخته می شود و هر کشور گذرنامه خود را برای شهروندان خود صادر می کند.
در اکثر کشورها پاسپورت به صورت یک دفترچه کوچک است که رنگ خاص خود را دارد و نام کشور روی آن نوشته شده است. مثلا پاسپورت کشورمان سرمه ای است و نام جمهوری اسلامی ایران به فارسی و لاتین طلایی روی آن نوشته شده است.
گذرنامه ها در رتبه بندی های مختلفی قرار دارند و اعتبار متفاوتی دارند. برای مثال پاسپورت های سنگاپور و ژاپن جزو قوی ترین پاسپورت های دنیا هستند که داشتن آن ها امتیازات زیادی به شما می دهد. پاسپورت ها اعتبار خاصی دارند مثلا پاسپورت ایران 5 سال و پاسپورت کانادا 10 سال اعتبار دارد. پس از اتمام مدت اعتبار پاسپورت، باید آن را تمدید کنید.

اطلاعات در گذرنامه

تفاوت پاسپورت و ویزا چیست؟ از آنجایی که گذرنامه هر فرد منحصر به فرد است، اطلاعات شخصی هر فرد نیز در گذرنامه او وجود دارد. اطلاعات مندرج در پاسپورت شامل اطلاعات شخصی (نام، نام خانوادگی، تاریخ و محل تولد، نام پدر، کد ملی) است که در آن نوشته شده است. در بالای هر صفحه یک عدد 8 رقمی وجود دارد که شماره گذرنامه و کد کشور شما است.
همچنین تاریخ صدور و تاریخ انقضای گذرنامه نیز در آن ذکر شده است. همچنین صفحه اول پاسپورت حاوی عکس شماست که باید مطابق با استانداردها باشد. در انتهای صفحه اول پاسپورت یک عدد 8 رقمی وجود دارد که با یک حرف انگلیسی شروع می شود و شماره پاسپورت مشخص است. به عنوان مثال، J965832148. هر فرد پاسپورت و شماره مخصوص به خود را دارد که برای رزرو بلیط یا تکمیل اطلاعات مربوط به اخذ انواع ویزا به آن نیاز است. اما پاسپورت انواع مختلفی دارد، پاسپورت معمولی و استاندارد، پاسپورت سیاسی و گذرنامه خدماتی.
پاسپورت عادی: پاسپورتی عادی است که برای افراد عادی و شهروندان دارای مشاغل دولتی صادر می شود و برای انواع ویزای توریستی، کاری و تحصیلی استفاده می شود.
پاسپورت خدماتی: این نوع گذرنامه برای مقامات عالی رتبه دولتی و مأموریت های کاری در خارج از کشور صادر می شود و تقریباً شبیه گذرنامه سیاسی است.
گذرنامه سیاسی: این گذرنامه برای اشخاص سیاسی کشور مانند رئیس جمهور، معاون رئیس جمهور، وزرا، روسای سازمان ها و سازمان ها و همسران آنها و بر اساس حکم رئیس جمهور صادر می شود که دارای مزایایی از جمله سرعت بالای رسیدگی و ارزیابی پرونده متقاضی می باشد.

ویزا چیست؟

ویزا مجوز ورود شهروندان کشورهای دیگر به کشور دیگر است که توسط کشور مقصد صادر می شود. به این ترتیب در صورتی که متقاضی تمامی شرایط و مدارک مورد نیاز را داشته باشد، کشور مقصد برای وی مجوز ورود موسوم به ویزا صادر می کند. ویزا معمولاً به صورت الکترونیکی به پاسپورت شما اضافه می شود یا ممکن است در برگه ای جداگانه به متقاضی داده شود.
ویزا با توجه به هدف سفر شما صادر می شود. به عنوان مثال، ویزای توریستی، ویزای تحصیلی، ویزای کار. همچنین به دو صورت در دسترس است: ورود به سیستم یک یا چند بار ورود. در ویزای سینگل ورود تنها یک بار با ویزای فعلی مجاز به ورود به کشور مقصد هستید اما در ویزای چند بار ورود می توانید بیش از یک بار وارد کشور مقصد شوید و برای دفعات بعدی نیازی به دریافت ویزای جدید ندارید.

انواع ویزا

با توجه به هدف سفر، ویزاهای مختلفی برای شما صادر می شود که از مهم ترین انواع ویزا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ویزای توریستی: ویزای توریستی با هدف گردشگری صادر می شود و برای مدت کوتاهی این ویزا برای افرادی است که با هدف تفریح ​​و گردشگری سفر می کنند.
ویزای تجاری: ویزای تجاری برای افرادی مناسب است که به منظور تجارت و سرمایه گذاری وارد کشور دیگری می شوند.
ویزای دیدار با اقوام و دوستان: شخصی که قصد ملاقات با اقوام یا خانواده خود را دارد باید این نوع ویزا را دریافت کند. در دریافت این نوع ویزا داشتن دعوتنامه از طرف خانواده متقاضی تاثیر بسزایی در ویزای وی دارد.
ویزای پزشکی یا پزشکی: افرادی که برای درمان وارد کشور دیگری می شوند، ملزم به دریافت ویزای پزشکی هستند. برای دریافت این نوع ویزا، متقاضی باید سوابق پزشکی خود را به همراه سایر مدارک درخواستی جمع آوری و ارسال کند.
ویزای کار: برای دریافت ویزای کار، متقاضی باید از یک کارفرمای خارجی دعوتنامه دریافت کند و سپس سایر مدارک را برای دریافت ویزای کار جمع آوری کند.
ویزای ترانزیت: ویزای ترانزیت نوعی ویزای کوتاه مدت است که به منظور عبور از مرز یک کشور برای رسیدن به کشور دیگر صادر می شود.
نکته:
پاسپورت یک مدرک شناسایی بین المللی است اما ویزا مجوز و تاییدیه ورود به کشور دیگری است که در گذرنامه گنجانده شده است.
در نظر داشته باشید که برای دریافت ویزا داشتن پاسپورت الزامی است. یعنی بدون پاسپورت نمی توانید ویزا بگیرید.
نکته دیگر این است که تا زمانی که پاسپورت شما معتبر است می توانید به صورت نامحدود برای ویزا اقدام کنید.
علاوه بر این، گاهی اوقات پاسپورت یک کشور آنقدر قوی است که برای ورود به کشورهای دیگر نیازی به ویزا ندارید. برای مثال با پاسپورت آمریکایی می توانید بدون نیاز به ویزا به 184 کشور جهان سفر کنید.
تا زمانی که ویزای شما معتبر است می توانید از ویزا استفاده کرده و در کشور مقصد بمانید. اما اعتبار پاسپورت معمولا 5 سال یا 10 سال است.
۰ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.